Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2022 12:32 - КАРОЛАЙН МИС - „АНАТОМИЯ НА ДУХА" - послеслов
Автор: ggenov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 182 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.04.2022 12:37


 

ПОСЛЕСЛОВ

НАПЪТСТВИЯ ЗА СЪВРЕМЕННИЯ МИСТИК

Не съм първата, която оповестява, че живеем в най-вълнуващото време. Живеем във време, различно от всички пре­дишни времена. Живеем между две парадигми на силата, или две парадигми на обективната реалност - вътрешна и външна, енергийна и физическа. Преструктурираме себе си и своите взаимоотношения с личната и духовната власт. Това преструктуриране неизбежно ще преобрази всеки аспект на нашата световна култура в съответствие със свещената истина „Всичко е единно цяло".

Фактът, че животът на нашето световно общество сега е наситен с кризи, които засягат всяка нация, всеки орган, всяка система в нашето световно „тяло", има символно значение. Яд­реното замърсяване, недостигът на питейна вода, проблемите на околната среда, разрушаването на озоновия слой са само пър­вите от многото въпроси, които вече не са от национален, а от световен мащаб. На макрокосмично ниво, заплахата от световни бедствия ни принуждава да изграждаме политика на единство, така както индивидът, заплашен от сериозна бо­лест, трябва да мобилизира всички сили на своето тяло и жи­вот, за да оцелее. Дошъл е краят на системата „разделяй и вла­дей" и е започнал процесът на замяна на тази система с опит за обединение на силите на различните нации, за да оцелеем и влезем без страх в новото хилядолетие. Нашият „информационен век" на взаимна обвързаност е символ на глобалното съзнание.

Информационната технология е физическо въплъщение на нашите енергийни взаимодействия. Създали сме във външната среда онова, което вече съществува в нашето енергийно поле. Енергийната информация се използва навсякъде: в холистичните модели на здравето; в съвместните програми и семинари „здраве и развитие" за обучение в позитивни нагласи; в спорт­ната подготовка, кьдето умствените нагласи и визуализационните умения се смятат за също толкова важни, колкото физическите умения на състезателите. Независимо от мотивите -пари, желание за победа в спортно събитие или излекуването на някоя болест - заетите в тази сфера се обръщат към енергий­ните решения, за да подобрят своите физически резултати.

От гледна точка на първата чакра, енергийният век на на­шата цивилизация е „информационна ера", поддържана от компютразицията в професионалната сфера, класните стаи и домакинствата. От гледна точка на седмата чакра, обаче, можем да го разглеждаме като “ера на съзнанието", която изисква уменията на мистика,  необходими за управлението на енергията: молитвата, медитацията, постоянния самоанализ и единството на всички хора. И все пак, времето е едно, всички ние вървим по един и същи път.

Ръководство за съвременния мистик

Мислете чрез понятията на единството.

Гледайте през призмата на символното зрение. Напомняй­те си, че всички  физически и емоционални пречки са илюзия. Ви­наги се стремете да откриете енергийния смисъл на ситуацията го следвйте.

Анализирайте изборите, които правите всеки ден, и последиците от тези избори за вашата енергийна система. Това ще ви помогне да почувствате кога губите енергия поради страх или негативни мисли.

Всеки ден използвайте като ръководство графичното изображение на вашия биологичен организъм (виж фигура 6). Не забравяйте седемте свещени истини на тялото и дух:

1.   Всичко е единно цяло.

2.   Почитайте се взаимно.

3.   Почитай себе си.

4.   Любовта е Божествена сила.

5.   Подчини личната си воля на Божествената воля.

6.   Търси само истината.

7.   Живей в настоящия момент.

Прости и силни, тези истини ни помагат да съсредоточим своя ум, тяло и дух върху допирната точка с Божественото съз­нание. Дотогава, докато използвате тези истини като опора, можете да правите оценка на всяка загуба на  сила и да освободите духа си от негативизма, като съзнателно определите коя от истините не съблюдавате.

Всекидневна медитация

Накрая, като форма на всекидневна медитация, насочвайте съз­нателно вниманието си към всяка една от вашите чакри, ка­то започвате с първата и постепенно се придвижвате нагоре. Докато съсредоточавате вниманието си, правете следното:

1.   Задайте си въпроса: „Губя ли енергия? Какъв страх чер­пи енергия от тази част на тялото ми?" Поемете дълбоко дъх и съзнателно изключете своята енергия от този страх.                    

2.   Призовете закрилящите енергии на тази чакра, сефира и тайнство.

3.   Навлезте съзнателно в  енергията на тази чакра и почувствайте качеството на енергийната активност, която нараства в тази част на тялото.

Проследете чакрите, като се съсредоточавате върху всяка една по следния начин:

За чакра едно се съсредоточете върху енергията на сефира Шехина и се почувствайте свързани с целия живот. После се съсредоточете върху символния смисъл на тайнството и благословете живота, който сте приели и семейството – както личното, така и „глобалното" - което е вашият живот.

За чакра д6е се съсредоточете върху енергията на сефира Йесод и почувствайте енергията от тази област на тялото. която сте насочили кьм творчество. Ако енергията ви е замърсена - изпълнена е с негативности страх – преразгледайте своите намерения. Извикайте в ума си енергията на тайнството Причастие: погледнете на всеки в своя живот като на човек, който има Божествено предназначение. Когато не виждате ясно тази Божественост, помолете за силата да прозрете кои илюзии ви управляват.

 

 

 

 

image 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ggenov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1075315
Постинги: 662
Коментари: 49
Гласове: 367
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031