Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2014 18:11 - Доц. ГЕНО ГЕНОВ - ДОЦЕНТ ПРОДАЛ СЕ ЗА ДС-"АКАДЕМИЧНА" КАРИЕРА
Автор: ggenov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 969 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.05.2014 18:27


(Раболепието и алчността в блокираната от ДС Великотърновска Алма матер) 

С този постинг откриваме болезнената тема за ужасяващия синтез между некомпетентност, стръвна алчност и подмолно дирижираната от комунистическата ДС корупция във ВТУ, който няма аналог в достатъчно разкаляното българско академично пространство. Практиката да се заемат по няколко академични поста във ВТУ не е от вчера. Но небесните висини, до които достигна сегашният ректор на ВТУ – ДС-агентът Оазис, който нагло кадрува в уж независимите факултети на Университета  достигна такива уродливи форми, че поразиите на предишния ректор ДС-ректор  Благовест бледнеят като отразена лунна светлина на фона на слънчевите ядрени взривове, прорязващи гъстата, заредена с мощни радиационни облъчвания, кадрова мъгла във ВТУ. Този път привеждаме като фрапантна илюстрация на тези деструктивни излъчвания скандалната  „академична“  биография на един от натрапените ми от Оазис 71 интернет-кореспонденти, който като Павлик Морозов разплено защитаваше,  с яростни електронни писма срещу мен,  ДС-работодателя си /същия Оазис/.

    Доцент Никола Продаденов заема следния впечатляващ набор от ключови академични позиции във Великотърновския университет: Зам. ректор по научно- изследователска дейност, Зам. декан на Юридическия Факултет, Директор на центъра по квалификация и, забележете, Председател на Вузовската избирателна комисията, която тайно определя валидността на изборите за ректор, декани и т.н. Само първата от тези четири административни позиции носи на доц. Продаденов заплатата от 1500 български лева.. За останалите -   договорката с на тъмно между него и ДС- ректора на ВТУ Легкоступ.

Новият фанатизиран верноподаник на ДС-явочника Оазис чете лекции в “тлъсти” магистърски програми  поне  в 4 /четири/ факултета на ВТУ и в още 2 /два/ университета – ДС - Библиотекарския и Доган - Шуменския. Постоянното местожителство на доц. Продаденов е София, т.е. това е един уникално многолик и „динамичен“ университетски Остап Бендер, който се е превъплътил в демодираната административна роля на късно  номенклатурен червен  Шива.

Малко история: „Другарят“ Продаденов е назначен във ВТУ като асистент по “Българска историография” в средата на 80- години от тогавашното БКП-ректорско ръководство със смешния мотив, че с неговата персона ще се подобри “социалния състав” на вече измъкващия се от строгия ДС- контрол Исторически факултет. Предишната му платена ангажираност е в секретно подразделение на социалистическото МВР. Продаденов, тогава мъж с яки бисепси и лице като врата на затвор, става, под чадъра на „академичната“ БКП-камарила, обещаващ университетски кадър. Партийните му другари го правят доцент след гъста идеологическа вазелинова смазка и  с една книжна патерица – „научно-пропагандна“ брошура от 150 стр. С комсомолското си послушание и добре режисирано смирение той много скоро се оказва „надеждна академична фигура“ според критериите на университетската ДС-мафия. Звездата на този БКП-парашутист изгрява през 2007 г., когато е спуснат за председател на университетската ЦИК, т.е. Вузовската избирателна комисия във ВТУ. Именно тогава Продаденов се присламчва към верноподанническия антураж на прононсирания кандидат на ДС за поста „Ректор на ВТУ“ –  амбициозният явочник Оазис. БКП-доцентът остава на същия ключов пост и през 2011 г. Резултатът от кариеристичния му щурм под чадъра на Оазис е скандален: За всички трезвомислещи колеги във ВТУ скоро става ясно, че изборите за ректор са тотално опорочени. Всички много добре помним, че тогавашният министър на образованието Игнатов зае публично отрицателна позиция спрямо „преизбора“ на ДС-явочника Оазис.

Проблемът с назначаването едновременно на няколко ключови административни позиции става системен по време на ректорския произвол на ДС-явочика Оазис. /Друг фрапантен казус беше ректорско-деканския мандат на ДС-агент Олга./ Скандалното взривяване на класическата академична ситуация в случая е, че кадровата стратегия във ВТУ продължава да се диктува, вече дори не подмолно, от ДС-мафиоти, които се стратифицират в ръководни кланове на различните вузовски административни нива. Това са консолидиращите се кланове на Продаденовците, Михо-Вирите и Бон-Жоловляците, чиято отличителна емблема са меките наколенки, които отличават ревностните верноподаници на ДС - „ректора“ Оазис. 

 Съвсем естествено подобни „управленски“ практики могат да подхранват само нечестивата китка от известните деструктивни бибилейски пороци -  алчността, завистта и омразата. А най-печалното за българското висше образование е, че четвърт век след тъй наречената Промяна /10 ноември 1989 г./ неуниващата комунистическа ДС продължава да мърси с нелустрацираните й агенти /Да се надяваме от последната й реколта!/ и без това затлачената след пет десетилетия БКП - управление кадрова карма на Великотърновския университет. 

                                                 Доц. Гено Генов

 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ggenov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1075359
Постинги: 662
Коментари: 49
Гласове: 367
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031