Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2017 02:01 - ЦЪРВУЛЪТ СТЪПИ НА ПАВАЖА
Автор: khan Категория: Политика   
Прочетен: 1399 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Когато по време на първия кабинет на Сергей Станишев написах и публикувах двата тома на „Кой какъв е в българската корупция“ – с главни герои Станишев, четирима негови министри и тогавашния президент Георги Първанов, – си дадох тържествено обещание. Обещах си никога повече да не се занимавам с такива нисши политически организми. Сега обаче се видях принуден да напиша един кратък анализ, за да не ми се налага впоследствие да пиша цяла книга.

Причината е, че след тази позорна шесторка политици и корупционери, в която освен Станишев и Първанов влизаха още Радослав Гайдарски, Георги Петканов, Румен Овчаров и Румен Петков, на сцената се появиха още по-примитивни представители на руменото партийно строителство. Освен с корупционни действия, предателство на българските национални интереси и лакейско преклонение пред Путин новият екип на БСП/БКП се отличава и с потресаваща простащина. Заслугата за извеждането в предните редици на такива индивиди като Крум Зарков, Таско Ерменков, Пламен Узунов и настоящия президент Румен Радев е преди всичко на Корнелия Нинова и нейния водещ офицер от руското разузнаване Леонид Решетников.

За да не разводнявам нещата, тук ще зарежа първите трима от предишното изречение и ще се спра на тандема Нинова-Радев. Защото тия двамата са жива илюстрация на новата поговорка, увековечила за историята образа на българския комунист от епохата на „зрелия социализъм“: „Пази, Боже, цървул да стъпи на паваж!“

Водеща в тандема, разбира се, е Нинова, която много по-отдавна е стъпила на паважа. Заслугата пък за това, че тя все още не е започнала да търка наровете в затвора, е на главния прокурор Цацаров, но сега няма да се спирам на този сюжет. Ще отбележа само, че доскоро Нинова изглеждаше като съвършено въплъщение на политическата простащина. Появата на Радев обаче кара хората да се чудят дали определението „съвършено“ не трябва да се прехвърли на негова сметка.

Защото бившият генерал почти мигновено излетя невероятно високо над нивото на собствената си некомпетентност, за да катапултира направо в президентството. Единственото му достойнство е, че наизустява и усърдно срича словата, които някой некадърник от екипа му – подозирам, че това е лишеният от достъп до класифицирана информация политически запъртък Иво Христов – пише вместо него.

Оттук нататък – гаф след гаф и позор след позор.

Ето го президента в разгащена поза заедно с три особи от женски пол, чийто пиянски вид навява мисли за съмнителна репутация. Казвате, че едната била всъщност новата му съпруга? Онази същата, която той назначил уж за собствен пиар – в явен конфликт на интереси. Питате защо да е „уж“? Ами защото от това, което през последните месеци научихме за г-жа Радева, разбрахме, че тя може би става за нещо друго, но не и за пиар. Нейните гафове са толкова много и толкова тъпи, че човек веднага си казва: семейство Радеви са си лика-прилика. Или, както още казва народът: хвани единия, па удари другия.

Ето го президента в лакейска поза – да кани в България един провалил се руски псевдополитик, корупционер, диктатор и убиец. Човек, който догодина не само че вероятно няма да е президент – конституцията на Русия не го позволява, – но може и да не е жив. Дали пък поканата на Радев не е хитроумна гавра? Дали пък не кани Путин, за да му натрие носа със стогодишнината от позорните за руснаците битки с българите и от капитулацията на Русия пред България и нейните съюзници?

Ето го президента в позата на селски бабаит, който след като е дал разпореждания на служебния премиер и мижитурката Герджиков ги е изпълнил, си е повярвал, че отсега нататък може да коли и беси. И, естествено, започват да го шамаросват. Щял да се противопостави на споразумението СЕТА – шамар. Щял да сваля санкциите от Русия – шамар. Щял да натири в миша дупка Цветан Цветанов заради комисията за „Грипен“-ите – шамар. Щял да отвори война на парламента, който не бил правел закони, а скандали – шамар.

Сега с любопитство очаквам той да направи две посещения в Европа и да изяде още два бързи шамара. Халал да са му – нищо чудно това да са последните покани, които Радев ще получи от Запада, преди да бъде поставен на трупчета. Прецедент вече има. Бившият президент, партиен лидер, политик и неуспял да влезе в парламента кандидат за депутат – именно в този ред – Георги Първанов накрая ходеше единствено на спявки в Москва.

Чудя се дали скоро няма да видим Румен Радев и в най-жалката му поза – на президент, подложен на импийчмънт не заради лобиране, опит да въведе президентска република или корупционни действия, а за предателство на националните интереси на България. Засега Радев уверено крачи в тази посока.

Да му пожелаем да стигне по-бърже.

Един цървул по-малко на паважа.




Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Какво друго може да се очаква от
05.07.2017 06:10
един шапкар?! Точно такива индивиди Димитър Инкьов наричаше със събирателния прякор Ботуш Каишев.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: khan
Категория: Други
Прочетен: 48155
Постинги: 9
Коментари: 26
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031