Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2017 22:37 - Във всяко нещо гледайте сметката, интересът, кярът, така да се каже.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 665 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Мислете, мислете, мислете за интересите. Ако във всяко нещо търсите интереса, ще се научите ДА НЕ ВИ ПРЕЦАКВАТ ВЪВ ВСИЧКО И НАВСЯКЪДЕ.


КАКЪВ ИНТЕРЕС ИМА ВАШИЯТ ДОКТОР ОТ ТОВА, ДА СТЕ ПОСТИГНАЛИ СЪСТОЯНИЕ НА ДОБРО ЗДРАВЕ?
НИКАКЪВ ИНТЕРЕС НЯМА ОТ ТОВА. ТОЙ ИМА ИНТЕРЕС, ДА СТЕ БОЛНИ И ПОСТОЯННО ДА СТЕ ЗАВИСИМИ ОТ НЕГО, ОТ НЕГОВИТЕ "СЪВЕТИ" КАК ДА БЪДЕТЕ ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ВРЕМЕ БАЛНИ И ЗАВИСИМИ ОТ НЕГО САМИЯТ И ОТ ТЕЗИ, КОИТО МУ ПЛАЩАТ - ОТСРЕЩНАТА АПТЕКА НАПРИМЕР, КЪДЕТО ВИСОКОХУМАННИЯТ СПЕЦИАЛИСТ ОСРЕБРЯВА ВАШИТЕ ФАКТУРИ. Да сте чули, че вашият личен лекар е получил финансово поощрение от здравната каса, че през годината, чрез система за превантивна медицина, е постигнал съществено подобрение на здравето на неговите пациенти? Смях в залата, нали?


Какъв интерес има учителят от това, да възпитава и образова вашето дете така, че да покрива всички световни стандарти? Да сте чули, че някой даскал е награден с финансова премия, защото класът, който води е постигнал резултати над средните за страната? Пак смях в залата нали? Отиват да си изпеят урока и толкова. Децата пък разбират това и се деморализират. Но дори и някой учител да е съвестен по природа и да иска да постигне добри успехи в работата си с децата, ей така, заради неговите собствени разбирания, че човек трябва да си свърши работата както трябва, на него няма да му дадат право да се освободи от най-изостаналите деца, за да не си губи времето с тях, а да се съсредоточи да работи с тези, които имат бъдеще... Ще го смачка системата. Не напразно в Холандия децата от примерно 5-ти клас имат няколко паралелки, в зависимост от техните способности да усвояват и прилагат знанията. Най-тъпите са отделени от най-перспективните, за да не им пречат на развитието. И никой не е казал, че всички ще станат началници, нали? Учителите нямат интерес да полагат качествен труд, а често и защото нямат необходимите познания в този бързо променящ се свят, а учениците нямат интерес да посещават училище, защото там наистина е скучно - като започнеш от самия преподавател, особено, когато стане дума за по-големите деца. Как си мислите ще контактува едно дете, което на 11 години вече знае език за програмиране с учителката на 62 години, която не може да си пусне компютъра? На какъв език да си говорят? Интересите тотално се разминават.


Какъв интерес има министърът на МВР, всичко да е спокойно и тихо? Ами ако всичко е тихо и спокойно, за какво ни е МВР и за какво ни е министър? Затова страхът се произвежда в достатъчна доза, за да се оправдаят милиардите, които ни вземат за едното нищо.

Тези дни ходих на избори в кв. Овча купел в София. Отвратителна инфраструктура. Същата седмица минах през Пловдив и останах очарован от това как се развива градът. Овча купел ми изглеждаше като изтърбушена. Една свястна асфалтирана улица няма там. Прах, дупки, липса на тротоари, а някъде улиците са си от пръст - няма нищо сложено на тях. Та какъв интерес има кметът на София, да поправи тази инфраструктура? Интерес имат гражданите на квартала, а не кметът. Ама като гледам как го защитават, майка плаче. Свикват с прахоляка, с дупките, с разместените павета, с изпочупените плочки на тротоарите - казвам ви, ако имате възможност, идете и вижте на какво прилича европейската ни столица. Нямало пари ли? Целият квартал е застроен с нови кооперации. Как може да има такова ново строителство, а да няма пари за инфраструктура. Някой ни лъже. Кой има интерес от това? Малко ли струват всичките тези разрешителни и малко ли са парите от всичките тези сделки от недвижими имоти, от които 2,5% отиват в общината? Защо тези пари, не отидат да се направи инфраструктурата, която води до същите тези сгради, заради които общината е взела пари? Кой и какъв интерес има всичко това да се случва? Мислете.


Можете да дадете и вие достатъчно примери, как ни прецакват и как самите ние се прецакваме, като се съгласяваме, правителството ни да харчи милиарди за нещо, от които ние нямаме нужда или да ни предлага некачествени услуги.

Проблемът на българина е, че не му пука за обществения интерес, въпреки, че неговият личен интерес е зависим от обществения интерес. Парадокс, но е така. Просто казано, свиква с кочината, в която го карат да живее и така животът си върви. Не мисли и не разсъждава. Ако може да сложи нещо на масата и да има резерв в хладилника и ако може да си плати парното, тока и водата, с това свършват икономическите му мечти, за които "усилено" работи.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3195745
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031