Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2015 17:29 - ЗА ОБЕСЕНИЯ И ЗА ВЪЖЕТО
Автор: ggenov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 554 Коментари: 0 Гласове:
0



                                       

           В   края на отминаващата година си дадох съкровен обет, че  няма да коментирам  крайно кризисната ситуация във Великотърновския унивирситет, в който  работих в продължение на 44 години. Вече съм пенсионер, следвам  кротката си лична пътека. Смятах, че е крайно непочтено да коментирам сегашната ситуация във ВТУ. Напоследък  си повтарях една мъдра френска, а може би  и българска, поговорка: „В  КЪЩАТА  НА ОБЕСЕНИЯ НЕ СЕ ГОВОРИ ЗА ВЪЖЕ!“

  Но за зла беда  на  15.12 отидох на вернисажа на изложбата  на „АНДРЕ ДЬОРЕН – илюстрации към романа на Петроний „Сатирикон“ във Велико Търново. Изложбата беше уважена и открита от Френския посланник  в РБ дьо Кабан /Колибарят/. На вернисажа се появи  в  дебел  балтон като  Ректор на ВТУ проф. ХРИСТО БОНДЖОЛОВ  /Мой бивш под „златната среда“ студент  от Врачанско  село./ Френският дипломат  почете  вернисажа по сако. Ректорът на ВТУ си пазеше балтона, макар че беше съпроводен от  Пиарката на ВТУ, която въреше безмълвна по петите му с голяма черна найлонова  торба, от онези, в които си гудим буклука. Сигурно я беше сполетяла „леля й от Дания“.

Горкото момче от Врачанско, добре че Колибарят от Франция, като български зет, хортуваше прилично на български, защото горкият наш „професор“ по Славянски литератури си знае само сръбския като чужд език. Всъщност, добрата вест е, че българската ДС май вече се е изчерпала откъм читави кадри!?

НО НЕ ТОВА Е ПОВОДЪТ ЗА ТОЗИ ПОСТИНГ. Оказва се, че предшественикът на Бонджолов, ДС-ректорът Пламен Легкоступ /явочникът Оазис/, отново забягнал в обятията на Изкрящата си гейша на принудителен предколеден спасителен вояаж в Китай. Защото Окръжна прокуратура във ВТ май е разровила финасирането на Китайския културен център във ВТУ /7 милиона, но не от бюджета на ККП /Китайскката комунистическа партия/, а от бюджета на ВТУ???/. Така НАСЛЕДНИКЪТ на Ректора от ДС /явочникът Оазис/, щастливото момче от Врачанско, което всяка сутрин се щипе пред огледалото в къщи и се пита „АБЕ, АЗ НАИСТИНА ЛИ СЪМ РЕКТОР НА ВТУ“, май че има основание да не си съблича много-много балтона на публично място.

Но как да му помогнем, като Той, за да стане Ректор, от алчност и суета, се ОТКАЗА ПУБЛИЧНО ДА ДОПУСНЕ РЕВИЗИЯ на финансовото състояние на ВТУ след разсипническото „торнадо“ ЛЕГКОСТУП = ДС-ЯВОЧНИК ОАЗИС.

Е, ТОГАВА СИ Е ПРАВ БОНДЖОЛОВ ДА СИ ПАЗИ БАЛТОНА! Защото знае ли човек какво ще му хрумне  на дьо КАБАН / Колибарят от Франция/!!! 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ggenov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1085954
Постинги: 664
Коментари: 49
Гласове: 369
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930