Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2015 18:30 - ГАФ ИЛИ СТРАТЕГИЯ ЗА ОНЕВИНЯВАНЕ НА АГЕНТ ОАЗИС. ПР - ИЗЦЕПКИТЕ НА ДРУГАРЯ РЕКТОР ХРИСТО БОНДЖУЛОВ
Автор: ggenov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1008 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 16.06.2015 09:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

/Този материал за ВТУ бе изпратен
                       на личната ми ел-поща/

 

 

Минало е по- малко от месец, откакто новия Ректор встъпи в длъжност и първия гаф с дълготрайни последици за ВТУ е вече консумиран. В материал, публикуван във в-к „24 часа” и нарочна пресконференция в БТА с част от управленския си екип (доста сивичък, между другото), роденият през 1960 г. във врачанското село Попица, и принадлежащ към кърваво червено семейство Христо сътвори първото си медийно творение, което може да прати ВТУ в небитието.

Христо е твърдолинеен комунист, произхождащ от семейство на активни борци и през средата на 80-те години на миналия век се подвизаваше във ВТУ като комсомолски секретар, отговарящ за университетския бригадирски щаб. Приемането му за студент и асистент във ВТУ очевидно има пряка връзка с борците срещу фашизма и капитализма, чиито деца бяха приемани в университетите с привилегии.

Но проблемът не е в това. В публичните си  изказвания, без да е направен счетоводен одит на предишното ръководство, ни в клин ни в ръкав, настоящият ректор, избран с гласовете на вече станалата скандална студентска квота прави грандиозно откритие, че университетът е източван от наднормени часове на преподаватели 2000-3000 часа, при норматив 360ч. т.е. 180 лекции, удвоени в упражнения. При което някои преподаватели са вземали като хонорари 10-12 хиляди лева бонуси на година.

Твърдението е вярно само наполовина, за часовете, но не и за хонорарите, което го прави най-малкото манипулативно. Защото господин Ректорът знае, че наднормените  часове се изплащат само до 720ч. и то при хонорар от 3 лв. за взет час. Впрочем, това беше много хитра стратегия на предишия Ректор, с оглед да не се назначават нови преподаватели в университета и по този начин да си осигури безконтролно разпореждане с немалкия фонд -"Работна заплата". За хроникьорите на университета ще добавим, че провалените антикризисни програми на агент Оазис са най-малко четири :

1.      Първа антикризисна програма на Пламен Легкоступ 2010-2011г. За две години бяха стопирани всички конкурси от асистенти до професори. Повод- закриваща се ВАК и икономии. Резултат няма;

2.      Втора антикризисна програма на Пламен Легкоступ. В катедри и специалности да не се обявяват конкурси, ако (в нарушение на правилника) преподавателите нямат натовареност от 720часа. Резултат няма;

3.       Трета антикризисна програма на Пламен Легкоступ. Всички външни преподаватели, съвместители и хоноровани да се изгонят, а часовете да бъдат поети от преподавателите на основен трудов договор. Така часовете нарастват от 360 до 1500-2000. Резултат няма;

4.      Четвърта антикризистна програма на Пламен Легкоступ. Нищо над основната заплата да не се плаща. Администрацията е бясна, защото и те получават мижави пари по магистърските програми.

 

 

Преподавателите се скъсваха от часове, неплатени, само за да си запазят специалностите. Христо Бонджулов е много добре запознат, като декан, за тези метаморфози, за които и той е гласувал в качеството му на член на АС. Които обаче не касаят преподавателите от ЮФ, които отдавна са „университет” в университета, както и за неговото протеже Колчо Продаденов, настоящ зам. Ректор в неговия екип.

Щял да вкарва прокуратурата във ВТУ (в-к „Борба”). Ами да я вкарва. Ама първо да направи одит на завареното състояние и да обясни на уважаемите господа прокурори защо хонорарите по магитърските програми се бавят с години, като са на отделни план-сметки и защо и на служебните бележки не се изписват поне от година по коя магистърска програма е взет съответния хонорар.  

          За имиджа на ВТУ ерозиран от меко казано немърливото изказване на Бонджулов не ни се говори. Всичко можеше да стане мирно и тихо по факултети и катедри.

 

          Преди време имаше два фонда във ВТУ, фонд Работна заплата във всичките и измерения, и фонд  материално –техническо осигуряване. След това се получи микс, което даде възможност на Пак далее. Макар огромните разходи за строителство и поддържащи дейности и днес и повечето от факултетите са с отчайваща материално-техническа база.

 

          Целта на настоящето мероприятие "ала Бонджулов" е само една - да се прикрият несъстоятелните, а може и криминалните харчове на предишния.  И агент Оазис да излезе целия в бяло.ламен Легкоступ да си играе с парите на ВТУ както той си знае. От там дойдоха и проблемите. Хонорарите започнаха да не се изплащат, защото минаха в строителство, примерно ресторанти, няколко пъти ремонт на басейни, врати тип "бутни-дръпни" и тМакар огромните разходи за строителство и поддържащи дейности и днес и повечето от факултетите са с отчайваща материално-техническа база.

          Целта на настоящето мероприятие "ала Бонджулов" е само една - да се прикрият несъстоятелните, а може и криминалните харчове на предишния.  И агент Оазис да излезе целия в бяло.




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ggenov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1075557
Постинги: 662
Коментари: 49
Гласове: 367
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031